dimecres, 26 d’octubre de 2016

Els Oficis de L'art

Aquest dilluns i dimarts ens han vingut a visitar les tres classes de 2n d'ESO de l'Institut Granollers. Els alumnes de segon estan elaborant un projecte artístic a l'escola i per conèixer més sobre l'art contemporani i els processos creatius han decidit visitar totes les exposicions de l'Espai d'Arts i realitzar el seu taller respectiu.

Després de dialogar sobre els oficis que pot fer un artista i de com és d'important la creativitat en la nostra vida i també dins l'àmbit artístic, els alumnes van poder visitar dos dels tallers dels artistes residents i conversar amb ells sobre "com treballa un artista".

Seguidament se'ls hi va proposar un taller de dibuix, en el qual el que es pretenia era desbloquejar-los i allunyar-nos de la idea "Jo no sé dibuixar". Vam començar amb un joc, el Cadàver Exquisit, per a crear uns personatges ben bojos i divertits. Es tractava de perdre la por i fer un treball col·lectiu.

El següent exercici era més personal i íntim. Realitzar una il·lustració escollint una emoció o sentiment. Després de veure diferents exemples de com es podia representar una emoció i de com era un mateix tema es podia representar de moltes maneres, cada alumne va il·lustrar la seva emoció amb aquarel·la i tinta xina.

Un dels grups va tenir temps d'experimentar també amb la tècnica del gravat amb tetrabric, fent ús del tòrcul que tenim a l'Espai d'Arts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada