dijous, 22 de febrer de 2018

VISITA AL TALLER DE LLUIS ESTOPIÑAN


Dissabte passat, 7 de febrer el artista Lluís Estopiñan va obrir el seu taller dins de l'Espai d'arts al públic per connectar-lo amb l'exposició del seu projecte "la llum que et tocarà" que es presenta actualment al Museu de Granollers. Molts i moltes es van apropar a conversar amb l'artista en el seu espai de treball. Sostres alts i parets blanques, una habitació dividida en dues meitats, en una treballa Carles Azcón, a l'altra LLuis. És un taller ple d'eines: pinzells, mèdiums, bastidors, rotllos de tela, pigments en pols ... materials utilitzats per Lluís per a la producció del seu treball. També habiten en l'espai quadres i fotografies de projectes passats que li serveixen com a referències visuals a les que recorre si ho necessita.
Lluís va parlar sobre el protagonisme de la veladura en els seus llenços, el paper de l'atzar- un atzar meticulós i en gran part premeditado- i l'ús de la fotografia en els processos pictòrics de la seva obra. Una obra en la qual pintura i fotografia conviuen en la seva materialitat on el processual i el conceptual mantenen una relació de simetria. Recol·lecta fotos que compra en mercats. La fotografia com objet trouvé li permet parlar de la memòria, el pas del temps, el rastre sobre el paper i la trobada amb aquest altre que el mira des de la seva retrat.
La visita acaba al museu on Lluís s'explica amb deteniment el seu projecte. Una relat que al taller sembla fluctuar cobra sentit presentant-ordenat sobre les sembles de la sala.


Text de : Itsaso Jimenez


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada