divendres, 18 de novembre de 2016

Un món paral·lel amb l'Institut Granollers

La segona activitat realitzada pels alumnes de segon d'ESO de l'Institut Granollers ha estat la visita i el taller relacionat amb l'exposició que hi ha actualment: Un món paral·lel, comissariada per Joan Fontcuberta. Aquesta exposició mostra set obres d'artistes nacionals que exploren qüestions de territori, paisatge i representació virtual i fan ús de l'eina Google Street View. 
 Després de visitar la mostra se'ls hi va proposar als alumnes que, organitzats per grups, fessin una activitat amb l'aplicació GSV del móbil i que d'alguna manera poguessin contribuir amb les propies fotografies a l'enorme arxiu online de fotos de 360º. Les consignes eren les següents: ens interessava que les fotografies estiguessin fetes dins el recinte de Roca Umbert, ja que és un espai verge per GSV perquè es considera un espai tancat però en realitat els seus carrers interns ens donen moltes possibilitats i ens recorda a la continuïtat d'una ciutat amb tots els seus racons i espais. Els alumnes havien d'actuar, jugar amb l'aplicació i viure l'espai d'una manera fictícia, com si les càmares de GSV els haguessin capturat casualment. Es tractava doncs, de relacionar-se i habitar un espai que cada vegada és menys desconegut per ells.

Si en voleu veure algun exemple: aquí i aquí.  

Posteriorment i com a posada en comú vam identificar tots els equipaments sobre un plànol de Roca Umbert. Seguidament per grups vam imprimir una foto identificativa de l'activitat i vam marcar el recorregut que havien fet i el lloc concret on s'havien capturat les imatges de 360º. Com si es tractés d'un GSV en paper.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada