dijous, 16 de març del 2017

GEOPRESÈNCIES



 Com identifiquem el Vallès del present?

Geopresències exposa una representació del territori Vallesà allunyada de la pura cartografia de la realitat física; mostra tres mirades del Vallès des d’una perspectiva adulta i en un context de fa gairebé una dècada per contraposar-les amb la situació actual. L’aportació del taller familiar ha estat incorporar el punt de vista dels infants al relat.
Nens i nenes vinguts de Granollers, de Caldes de Montbui, de Sabadell i de Premià de Mar, han identificat els ingredients que composen el mosaic vallesà i les han representat en forma de maqueta-dibuix. Les diferents peces presents al Vallès dels més petits, que han quedat recollides han estat: rius i rieres, boscos, horts i camps, edificis (habitats i abandonats), salut i transports.
Les peces sobre les quals han anat treballant tots els nens i nenes s’han ajuntat finalment, conformant el mosaic del VALLÈS segons el seu punt de vista; hem visualitzat que aquest territori és complex, singular, divers, que va més enllà de les ciutats on vivim i que no es pot entendre si en llegim només una part.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada